Dogo Argentino

Postavljeno: July 13, 2016 6:49 pm | Kontakt Osoba: Boris | Grad: Novi Sad | Telefon: 0692212142

Dogo Argentino - mali oglasi Dogo Argentino - mali oglasi Dogo Argentino - mali oglasi Dogo Argentino - mali oglasi

Na prodaju štenci rase dogo argentino bele boje. Izuzetno kvalitetno leglo, najboljih krvnih linija, potomci roditelja iz renomiranog uzgoja. stari 60 dana spremni za preuzimanje. Izložbenog kvaliteta, vakcinisani , redovno čišćeni od spoljašnjih i unutrasnjih parazita. mob viber tel 381 69 2212142
350 e muski 250 zenski stenci ima 5 muskih i 3 zenska
Štenci argentinskog psa su sa ili bez papira, okoćeni su 11 05 2016. RODITELJI otac poreklom ‚ ‚ Demetrio de tradicion argentina ‚ ‚ majka poreklom ‚ ‚ Talisman de la paco cassa‚ ‚ ‚ ‚ Tucuy verdes pampas ‚ ‚
Za više informacija pitajte, ili pišite na mejl . boriskanjuka gmail. com
O rasi dogo argentino
Argentinski pas nastao je, kako mu i ime kaže, u Argentini, oko 1910. godine, ukrštanjem mastifa, nemačke doge, boksera i pasa drugih rasa. Odgajivači su tako dobili harmoničnu rasu pasa.
Argentinski pas dogo argentino je snažna, hrabra i okretna životinja. Obdaren je izvrsnim njuhom. Ovaj pas veoma dobro prihvata obuku. U Argentini, koriste ga policija i carinici, na selu služi za lov na pume i divlje veprove.
To je pas koji se koristi za čuvanje i za odbranu, kao pas spasilac i pratilac slepih, sposoban je da obavlja najrazličitije poslove, uključujući tu i funkciju borbenog psa, zbog koje je i bio stvoren.
Argentinski pas je, takođe, i jako dobar kućni ljubimac, odan i umiljat, veoma cenjen u svojoj zemlji.
Snažan, ali ne i težak, argentinski pas ima glavu sa veoma razvijenim čeljustima. Jaki zubi su dobro usađeni. Oči su široko otvorene, tamne boje.
Pogled je živahan i inteligentan. Nozdrve su dobro otvorene, a nos jako pigmentiran crnom bojom. Uši su postavljene visoko ili poluuspravne, uglavnom sečene. Vrat, snažan i uvrnut, stvara bore kao i kod mastifa.
Šape su prave i stabilne. Grudni koš je širok i dubok. Rep mu je prirodno spušten kada se bori, onda ga pomera bočno, kao da se raduje.
Argentinski pas ima kratku i gustu dlaku. Jednoobrazno je bele boje.

Podeli: | |

Prijavi Spam

Kontaktiraj Prodavca
Captcha Ucitaj novu sliku